Op Koers!?

“Verbazingwekkend dat aan boord zó snel zichtbaar wordt wat we in het werk met elkaar ook doen en nalaten.”

Een dag onder leiding van twee ervaren zeilers/coaches op een luxe uitgevoerde lemsteraak aan de slag met wat puzzels….. koersvraagstukken, leiderschapsvraagstukken, samenwerking en teamontwikkeling, besluitvorming.  We kunnen Op Koers!? ook inpassen in een bestaand traject. Van maandag 18 juni t/m vrijdag 22 juni 2018 bieden we Op Koers!? weer aan. De Allegro ligt voor u klaar in Hoorn. Er zijn nog enkele dagen beschikbaar.

Flyer Op Koers!?

Aan het roer

Met een groep van maximaal 12 personen zeilt u op een prachtige platbodem een groot deel van de dag zelf onder deskundige begeleiding. U bepaalt mede de bestemming  en een eventuele ankerplek als de omstandigheden dat toelaten.

Metafoor

U brengt de vraag in waarmee we van wal steken. Wij bevragen u op basis hiervan, spiegelen wat we zien gebeuren. Op deze wijze vormt Op Koers!? een nuttige metafoor voor uw organisatieverandering.

Vragen waarmee we de afgelopen jaren van wal staken

  • Hoe komt het dat in ons MT de besluitvorming zo traag verloopt?
  • Waarom hebben we zo’n moeite met het nemen van gezamenlijke beslissingen?
  • Wat zou ons helpen om onze visie sneller helder te krijgen?
  • Hoe krijgen we niet alleen meer duidelijkheid in de verdeling van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden, maar hoe onderhouden we dat ook in de praktijk?
  • Hoe zorgen we dat we onze koers zo bepalen dat iedereen met ons mee wil?

Reacties van deelnemers van voorgaande jaren

  • “Wat een luxe om een hele dag zo close met elkaar op te trekken. Letterlijk dichtbij en met aandacht voor de dingen die er toe doen”.
  • “Verbazingwekkend dat aan boord zó snel zichtbaar wordt wat we in het werk met elkaar ook doen en nalaten”.
  • “Het was ook gewoon een leuke dag”.
  • “Ik had nog nooit zelf op een groter schip gezeild. Wat mij bijblijft: een kleine correctie met het roer, dan eerst even kijken welk effect dat heeft. Dat ga ik bij mij op school ook doen”.

Nieuw dit jaar: namiddag-/avondtocht

Het is ook mogelijk in de namiddag in te schepen. Het tijdstip is in overleg te bepalen, als richtlijn houden we 15.00 uur aan. We gebruiken de maaltijd aan boord en zijn in de loop van de avond weer terug in de haven. De aankomsttijd stellen we in overleg met u vast. Eventueel kunt u aan boord overnachten.

De kosten

De kosten bedragen € 2.100,-. Dit is inclusief koffie, thee, drankjes en lunch. Indien gewenst kan ook aan boord of rondom de oude haven van Hoorn het avondeten worden gebruikt.

Belangstelling voor een tweedaagse tocht? We stellen het programma en de tarieven graag in overleg met u vast.