Podcastweek Leren Verbeteren

Dorien Sluijter heeft meegedaan aan een podcast van Leren Verbeteren over de kwaliteit van de lessen (OP3) en het zicht op ontwikkeling (OP2) van leerlingen in corona tijd. Een interessant thema om uit te diepen in gesprek met Ron Benjamins, Marleen Delcour, Raymond Pet #Scala College) en Math van Loo. Boeiend om vanuit verschillende rollen en invalshoeken het gesprek aan te gaan. Vanuit de rol van de schoolleider, de kwaliteitszorg-medewerker en Leren Verbeteren.  Dat het niet eenvoudig is om onderwijs te bieden in corona tijd is duidelijk. Dat de schoolleiding en de docenten er alles aan doen om de kwaliteit van de lessen voor leerlingen te waarborgen is evident.
In de week van 12 tot 16 april is deze podcast te beluisteren. Op de site van B&T, Leren Verbeteren kunt u zich aanmelden voor de podcastweek.
Andere podcasts zijn: het nieuwe toezichtskader 2021, toetsing en afsluiting en hoe je van zeer zwak weer naar een voldoende status komt. In de laatst genoemde podcast mocht ik op afstand meedoen aan het gesprek over de weg die een school aflegt nadat zij de status zeer zwak krijgen en mijn procesrol op deze school. De podcasts duren 40 minuten, dus ook voor in een tussenuur…..