Onderwijssafari flexibele leerroutes

Nieuwsgierig naar hoe andere scholen flexibilisering van onderwijs aanpakken? Neem dan deel aan de onderwijssafari flexibele leerroutes. Een laagdrempelige manier om verdiepend kennis te maken met het waarom, hoe en wat van implementeren van flexibele leerroutes!

We nodigen leidinggevenden, projectleiders en kartrekkers uit die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling of implementatie van meer maatwerk in hun onderwijs via flexibele leerroutes. Er is ruimte voor betrokken van 4-5 scholen (max. 2 personen per school).

Met de deelnemers maken we een safari langs de betrokken scholen. Ieder van de deelnemers heeft daarmee een keer de anderen op bezoek in zijn/haar school. Voorafgaand geeft hij/zij een casusbeschrijving ter voorbereiding met daarin ook een vraag die op dat moment speelt binnen de school en een eerste reflectie daarop. Op locatie wordt de vraag systematisch besproken door de groep en begeleid door ons, waarin wij ook een perspectief vanuit conceptueel denken, vanuit theorie of onderzoek toevoegen. Ieders vraag en context staat een ochtend centraal.

Het gesprek richt zich op het leidinggeven aan deze verandering in hun onderwijs met de systematiek van peer consultancy. Het gesprek kan focussen op een veranderkundige vraag (wat is mijn rol, hoe houd ik betrokkenheid vast, hoe maak ik van een kleine een grotere beweging?) en/of juist vanuit een maatwerkvraag (wat gaat dit onze leerlingen opbrengen, wat betekent maatwerk voor onze docenten?).

Kortom in gesprek op locatie met gelijken die aan vergelijkbare ambities werken om kansengelijkheid te verbeteren!

Wij zijn Caroline Offerhaus van B&T en Erica ter Wee van LinQue Consult. Klik onze namen aan als je meer info wilt hebben.

Kosten € 995,- per deelnemende school.

Data vrijdagochtend: 8 oktober 2021, 5 november 2021, 14 januari 2022, 4 februari 2022, 11 maart 2022 (reserve)

U kunt zich hiervoor opgeven bij Roos Hagdorn.